dissabte, 26 d’octubre del 2013

Increixendo al 7EN1



Com tothom per aquestes dates, els d’IncreiXendo també hem fet la “tornada al cole” i mai millor dit, ja que durant la primera setmana d’escola els nens i nenes de 2n van poder aprendre les normes de la biblioteca Miquel Martí i Pol a través d’unes petites escenes i esquetxos, representats pels membres de la nostra companyia. Els infants van comprendre, entre riures i sorpreses, que a la biblioteca no s’hi pot menjar, ni beure, ni parlar per telèfon, ni parlar molt alt; també que hem de tenir cura de les nostres pertinences i que els llibres que utilitzem els hem de deixar als carros, per tal que la Marisa els pugui col·locar al seu lloc.

Però la biblioteca també va ser l’amfitriona d’un nou muntatge elaborat expressament per presentar les activitats culturals de la flamant, quadriculada i pública biblioteca per al curs 2013-14, on ens vam empescar una cerimònia rutilant, arrauxada i divertida per al lliurament de premis del Primer Certamen de Lectura Excèntrica, Ferèstega i Marginal de la Vall de Llémena. Un lliurament de premis per a uns lectors insòlits, estrafolaris i extravagants (una colla de friquis que diuen ara), que ens posaren al corrent de les darreres tendències en això de llegir, un acte de caire intel·lectual, egoista i filantròpic que consisteix en interpretar, desxifrar i escatir el significat d'una sèrie de signes escrits en tota mena de suports sòlids, líquids o gasosos.

Però no tota l’activitat d’IncreiXendo es concentra en aquest nou edifici públic del poble: som itinerants. Després de l’èxit que va tenir la lectura teatralitzada de Jaume I el Conquistador, de Serafí Pitarra, que va tenir lloc a finals de maig a l’Ateneu de la Vall del Llémena, el director de ràdio Sant Gregori va creure oportú que més orelles havien de gaudir d’aquesta obra tan grollera, divertida i picant. Per això l’hem gravat i en breu la podreu escoltar a través de l’emissora de la vall.

Com us vam anunciar, el grup està treballant en un muntatge: “Molière Vs Goldoni” del qual ja vau poder assistir a la primera part amb “El casament per força” de Molière, obra estrenada al juliol passat. Els que no hi van poder venir, que no pateixin: la tornarem a representar al 9 de novembre a l’Espai la Pineda. Però des d’IncreiXendo, ja estem assajant i perfilant la segona part, és a dir, “Els Enamorats” de Goldoni, que està previst estrenar-la al març de l’any vinent. També estem preparant una sèrie de monòlegs molt femenins dels quals ja us anirem mantenint informats.

Tot plegat s’ha pogut dur a terme gràcies a la incorporació de nous membres al nostre grup. I és que nosaltres mai deixem de fer honor al nom de la companyia i anem increixendo!

Així doncs, ja veieu que comencem la temporada amb més empenta que mai i esperem que puguem seguir fent aquest trajecte plegats. Ens acompanyeu?

Podeu trobar més informació del grup al nostre web, al nostre blog i també ens podeu seguir al Facebook.

(article publicat al núm. 87 de la revista 7EN1 - octubre 2013)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada